Terved inimesed trügivad puugianalüüsi tegema

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuk.
Puuk. Foto: SCANPIX

Lääne-Tallinna keskhaigla (LTKH) sõnul näib sel aastal olevat eriti palju neid terveid inimesi, kes soovivad end pärast puugihammustust igaks juhuks testida.

Internetifoorumites kirjutavad mitmed mures inimesed, kes ei suuda uskuda, et võivad pärast puugihammustust ka täiesti terved olla. «Käisin perearsti juures puugitesti tegemas, öeldi, et analüüs on täiesti korras. Samas, mul on kõik borrelioosi tunnused, mis üldse olla saavad. Perearst soovitas Merimetsa pöörduda, kus saab tundlikuma testi teha,» kirjutas üks inimene.

LTKH kommunikatsioonijuht Diana Lorents selgitas, et antikehi niisama ei määrata, vaid seda tehakse juhul, kui on kahtlus borrelioosile.

«Jah, neid inimesi on sellel aastal kuidagi eriti palju, kes sellise sooviga pöörduvad, et neid hammustas puuk ja igaks juhuks tahaks teha analüüsi. Aga kuna me siiski ravime haigust, mitte analüüsi, pole mõtet niisama analüüsida, kui inimene tunneb ennast hästi,» rõhutas Lorents.

Seesuguste pöördumiste arvu ei oska LTKH öelda, sest haigla ei pea arvestust selle üle, millise probleemiga patsient polikliiniku vastuvõtule täpselt pöördus – seega ei tea, kui paljud on avaldanud soovi puugianalüüsi teha.

Lorents lisas, et puugimurega peaks esmalt ikka perearsti poole pöörduma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles