Terve Eesti käivitab kampaania «Joome poole vähem!»

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikumine «Joome poole vähem!»
Liikumine «Joome poole vähem!» Foto: Terve Eesti SA

Täna algab Terve Eesti SA algatatud sotsiaalse liikumise «Joome poole vähem!» reklaamikampaania. Kampaania raames ilmuvad linnatänavatele reklaamplakatid.

Kampaania peamine sõnum on «Kingime Eestile koos parema tuleviku: joome poole vähem».

Liikumine sai avalöögi selle aasta juunis eesmärgiga viia aastaks 2018 Eestis alkoholi tarvitamine praeguselt 10,6  liitrilt püsivalt alla kuue liitri elaniku kohta.

Terve Eesti SA tegevjuhi Keit Fomotškini sõnul seostub alkohol paljude ühiskondlike valukohtadega nagu madal liikluskultuur, poolelijäänud haridustee, tööealise elanikkonna haigestumus ja vigastused, pikaajaline töötus ning laste hooletusse jätmine.

Alkoholi kahjud Eesti ühiskonnas on ulatuslikud, toob Terve Eesti SA välja. Tervise Arengu Instituudi (TAI) andmetel sureb igal aastal alkoholi tõttu ligi 1500 inimest, üle kümnendiku Eesti meestest on alkoholisõltlased.  Kokku arvatakse alkoholisõltlasi Eestis olevat ligi 60 000. Maanteeameti ja politsei andetele tuginedes liigub ööpäevas Eesti teedel hinnanguliselt kuni 4000 purjus autojuhti. Eestile on omane ka veel see, et lapsed alustavad joomisega vara ja joovad palju, mis mitmekordistab nende sõltuvuse riske tulevikus. 

Fomotškin lisas, et alkoholipoliitika ei ole praegu piisavalt tugevalt reguleeritud ning lisaks toetab täna Eestis alkoholitarbimist ka praegune alkoholikultuur ja sotsiaalne surve elusündmusi alkoholiga tähistada: «See liikumine on võimalus luua alus uuele tarbimiskultuurile, kus purju joomine on taunitav ning sotsiaalne surve joomiseks praegusest oluliselt väiksem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles