Botoxiga saab kiilaspäisust ravida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Botox aitab kiilaspäisust ravida
Botox aitab kiilaspäisust ravida Foto: AFP / Scanpix

Asjatundja väitel aitab kortsude ennetamiseks ja silumiseks kasutatav botox ka kiilaspäisust ravida.

Californias Beverly Hillsisi tegutseva ilukirurgi Simon Ouriani kinnitusel märkas ta täiesti juhuslikult, et kortsudevastane ravim aitab ka juuste väljalangemise puhul, kirjutab The Telegraph.

Kirurgi sõnul avastas ta botoxi uue ravivõimaluse siis, kui ta süstis seda ravimit naisele, kellele keemiaravi tõttu olid juuksed hakanud välja langema.

Ourian lisas, et botoxit kasutatakse ka migreeni ravimisel ning naine sai just migreeni tõttu pähe süste. Arst märkas, et naisel kadusid peavalud, kuid ka juuksed hakkasid tagasi kasvama.

Kirurg katsetas oma avastust kolme aasta jooksul vabatahtlike peal, lisades juurde veel vitamiinisegu, et protsess efektiivsem oleks.

«Botoxi ja vitamiinisegu on juuste väljalangemise ravimiseks ohutu ning efektiivsem, kui ükski teine kiilaspäisuse ravim,» selgitas Ourian.

Ta lisas, et pärast ametlikke ravimikatseid ja ametliku tootmise lubamist võib sellest kujuneda uus populaarne kiilaspäisuse ravim.

Ilukirurgi sõnul parandab botox veresoonkonna tööd ja selle tõttu pääsevad juuste juurtele ja karvafolliikulitele toitained paremini juurde ning juuksed hakkavad uuesti kasvama.

 «Olin üllatunud, et botoxi mõjus ka juustele. Tahtsin oma avastust patsientidega jagada. Tänapäeval on juustekadu suur probleem ja inimesed soovivad seda ennetada,» lausus kirurg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles