Soome loodab saada uusi arste Eestist

, summer reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arst.
Arst. Foto: SCANPIX

Kuna Soomes ollakse hädas arstidepõuaga, siis korraldatakse ülelahe spetsiaalseid kampaaniaid, et võõrilt pärit arste tööle meelitada. Esmalt püütakse uusi arste leida Eestist.

Tähtajalise lepinguga töötajate leidmine meditsiinis on kulukas ning meelitab värbama töötajaid välismaalt, teatab YLE Uutiset. Viimase aasta jooksul on Edele-Soomes asuvasse Satakunta maakonda meelitatud meditsiinitöötajaid Hispaaniast ja Filipiinidelt ning arste Eestist ja Portugalist.

«Tööta Satakuntas» on tulemuslik värbamiskampaania, mida korraldab kohalik transpordi- ja keskkonnaarenduse keskus (ELY-keskus). Programm on praeguseks Eestist Harjavalta haiglasse tööle viinud kaks arsti, kolmas asub tööle septembrist. «Seesuguse töö juures on spetsialistide hulk väga piiratud ning on keeruline leida isegi tähtajalise lepinguga töötajaid,» sõnas projekti koordinaator Anne Helin.

Projekt pööras pilgu Eesti poole, et leevendada tõsist arstide puudust Harjavalta haiglas. Euroopa tööhõivetalituse (EURES) Eesti esinduse abiga sai haigla palgata kompetentseid professionaale. «Kaks eesti arsti on juba Harjavalta haiglas tööle asunud, aga nad alles kohanevad uue keskkonnaga,» lisas Helin.

Poris saab tööd Portugalist pärit hambaarst. «Ta õppis Lissaboni ülikoolis soome keelt. On hea, et ta saab nüüd väikese riigi keele õppimisest kasu,» sõnas Helin.

Projekt pakub ka koolitusi, et aidata uutel arstidel kohaneda ning senistel töötajatel harjuda multikultuurses keskkonnas töötamisega. «Meil on kavas loengud ja diskussioonid, kuidas töötada koos meie välismaalt pärit kolleegidega,» selgitas Helin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles