Andmekaitseseadus seab laste tervise ohtu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaednikud on laste tervise pärast mures.
Lasteaednikud on laste tervise pärast mures. Foto: SCANPIX

Andmekaitseseadus, mille kohaselt vanemad ei pea ja perearst ei tohi lasteaeda ega kooli teavitada lapsel diagnoositud haigusest, teeb õpetajad murelikuks.

Õpetaja Pille sõnul on klassis laste diagnoosid üldiselt hästi teada, kuid kord selgus üllatusena, et kehalise kasvatuse tunnis hüppeharjutusi teinud laps poleks pähe paigaldatud šundi tõttu neid harjutusi teha tohtinud, kirjutab Õhtuleht.

Lapse diagnoosist sai Pille juhuslikult teada tema endise õpetaja käest. «Mind teeb kurvaks teadmine, et oleksin teadmatuse tõttu võinud lapse tervise ohtu seada,» tõdes õpetaja.

Tervishoiutöötaja Sille arvates peaks tõendi lapse tervise kohta andma lasteaiale perearst, kuna vanemad ei pruugi alati olla täiesti ausad.

Ta oletab, et selle põhjuseks võib olla vanemate tahtmatus endale tunnistada, et nende laps vajab teistsugust hoolt ja tähelepanu. Teiseks põhjuseks võib olla vanemate aruaamine mõne diagnoosi tõsidusest, kuna loodetakse, et probleemid mööduvad ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles