Karskusliit: avalikus kohas alkoholi tarbimise keeldu ei tohi leevendada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Justiitsministeeriumis valminud seaduseelnõu, mis leevendaks avalikus kohas alkoholi tarbimise keeldu, on areng täiesti vales suunas, leiab Eesti Karskusliidu AVE juht Lauri Beekmann.

Justiitsministeemi avaliku õiguse talituse juhataja Illimar Pärnamäe selgitas, et tulevikus oleks alkoholi tarvitamine avalikus kohas uue korrakaitseseaduse järgi põhimõtteliselt lubatud, aga teatud piirides – nimelt ei tohi ka edaspidi seda teha lasteasutustes, ühistranspordis jne, vahendab ERR Uudised.

Karskusliidu juht Lauri Beekmann ütles ERRi uudisteportaalile, et ministeerium läheneb teemale seaduse rikkumise ja sellele järgneva karistuse kontekstis, kuid seadust peaks siiski esmajoones vaatamata ühiskondlikku toimimist reguleeriva funktsioonina, mis sätestab selle, mis on ühiskonnas lubatud ja mis mitte ning seadusega peaks käima kaasas ka selgitus, miks teatud tegevus keelatud on.

Karskusliidu juht hoiatab, et kanged joogid muudavad inimest ning joobeseisundis võib suhtumine ümbritsevasse olla väljakutsuv, samuti rõhutas ta, et alkohol ei tohiks saada avalikus ruumis probleemiks neile, kes tahavad kas üksi või oma perega, kaasa arvatud lastega, seal kainelt viibida.

«Selle piirangu eemaldamine võtab korravalvuritelt selgelt vähemaks võimalusi ühiskondliku korra hoidmiseks, sest sel juhul on ju vaja tõestada, et kellegi turvalisust või mugavust on häiritud, mis kindlasti ei ole alati kerge ülesanne,» selgitas Beekmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles