Suurbritannia tervishoiuametile valmistavad muret kunstküüntega meditsiiniõed

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldsed küüned.
Kuldsed küüned. Foto: SCANPIX

Rohkem kui pooltel õendustudengitel Suurbritannias on lakitud küüned või koguni kunstküüned, selgus Cardiffi ja Londoni ülikooli tehtud küsitlusest.

Suurbritannia tervishoiuamet (NHS) hoiatas, et meditsiiniõdedel ei tohi olla küünepikendusi ega värvitud küüsi, vahendab BBC. Ameti sõnul peaksid õdede küüned olema lühikesed ja lakkimata.

488 õendustudengi seas korraldatud küsitlusest selgus, et 60 protsendil vastanuist on lakitud küüned või kunstküüned. Küsitluses osalenud õendustudengitel on ka varem olnud probleeme, näiteks ei pese nad korralikult käsi või ei hoolitse oma küünte eest.

Uurijate sõnul näitas küsitlus, et eksimused on laialdased. Küsitluse tulemused teevad muret ka Suurbritannia kuninglikule õenduskolledžile. Ka kolledži kõneisiku Tom Sandfordi sõnul peaksid meditsiiniõdedel olema lühikesed lakkimata küüned, samuti ei tohiks neil olla küünepikendusi. «Küünelakk ja -pikendused on hea kasvulava pisikutele ja samas takistavad ka vajalikku kätehügieeni,» sõnas Sandford.

Ta lisas, et terviseorganisatsioonid peaksid rohkem tähelepanu pöörama sellele, mida õed tööl kannavad, neid kontrollima ning tagama puhtuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles