Uuring: loomades peitub veel vähemalt 320 000 uut tüüpi viirust

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Labor.
Labor. Foto: Reuters / Scanpix

Ameerika teadusuuring näitab, et imetajate organismides võib ringelda veel vähemalt 320 000 seni avastamata uut tüüpi viirust.

Columbia ülikooli teadlaste hinnangul on nende viirushaiguste tuvastamine väga oluline, eriti viiruste, mis võivad levida inimestele, et vältida tulevikus pandeemiaid, kirjutab BBC.

Uuring, mis suudaks uut tüüpi viirusi n-ö kaardistada, võiks teadlaste hinnangul maksma minna üle 6 miljardi USA dollari, kuid see on vaid murdosa sellest summast, mis kulub suurte haiguspuhangutega võitlemisele.

«Me räägime tegelikult erinevate viiruste määratlemisest imetajatel. Meie kavatsus on saada rohkem informatsiooni, et mõista peamisi riske,» kommenteeris Columbia ülikooli professor Ian Lipkin.

Ligi 70 protsenti viirustest, mis inimestel on esinenud, näiteks HIV, Ebola ja uus Lähis-Ida äge respiratoorne sündroom (MERS), pärinevad n-ö metsikust loodusest.

Teadusartikkel avaldati väljaandes mBio.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles