Riik ei plaani lähiaastatel tasuta puugivaktsiini

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiin.
Vaktsiin. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Sotsiaalministeeriumi kinnitusel ei ole kitsaid rahalisi võimalusi arvestades tõenäoline, et vaktsineerimist puukentsefaliidi vastu hakatakse lähiaastail rahastama riigieelarve kaudu.


Tasuta või suure soodustusega entsefaliidivaktsiini idee käis eilses Oma Saares välja tervisekaitseinspektsiooni Saaremaa inspektor Urve Raag, kelle sõnul oleks selline vastutulek eriti aktuaalne praegusel ajal, mil inimesed töö kaotavad ning läheksid ja käiksid metsas, korjaksid marju.

Samas on teada, et Saaremaal on Eestis kõige kõrgemad näitajad puukidega levivatesse nakkushaigustesse, ka puukentsefaliiti ja -borrelioosi haigestumisel, mis ületavad teistes maakondades registreeritud haigusjuhtude arvu kordades, kirjutab Oma Saar.

Tänavu veebruaris kirjutas Saaremaa naiste ümarlaua koordinaator ja Kuressaare linnavolikogu linnakodaniku komisjoni esimees Laine Tarvis sotsiaalministeeriumile, et probleem on Saaremaal ülitõsine, kuid vaktsineerimise hind on kallis ja käib paljudele üle jõu.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Eli Lillese sõnul puuduvad aga riigil vahendid vaktsineerimise laustoetamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles