Rahanappus sunnib inimesi hambaraviga koonerdama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Kaarli hambapolikliinikus eile patsienti ravinud hambaarsti Olga Jazõkova (tagaplaanil vasakul) sõnul võtvad inimesed tee hambaravikabinetti jalge alla üha harvemini.
Tallinnas Kaarli hambapolikliinikus eile patsienti ravinud hambaarsti Olga Jazõkova (tagaplaanil vasakul) sõnul võtvad inimesed tee hambaravikabinetti jalge alla üha harvemini. Foto: Raigo Pajula

Nii hambaravihüvitiste kadumise kui ka masu tõttu lükkavad paljud inimesed hambaravi edasi. Sedasorti kokkuhoid toob aga hambatohtrite sõnul pikas plaanis kaasa halvad tagajärjed, kirjutab Kaidi Kasenõmm ajalehes Postimees.


Tallinna Kaarli hambapolikliiniku tegevjuhi Piret Uudekülli sõnul on klientide vähenemist kindlasti tunda. «Küsitakse hinda, lükatakse suuremaid asju edasi ja minnakse odavamaid kohti otsima,» rääkis ta. «Eks see 300-kroonise toetuse kadumine jätab veel omakorda mingi osa inimestest ära.»


Uudekülli hinnangul võivad sellise olukorra järelmõjud olla tõsised ja pikaajalised.

«Näiteks proteese tehakse odavamate materjalidega, aga neid peab ju omakorda tulema ka kiiremini välja vahetama. Otsitakse, kust momendil saab kokku hoida, aga pikemalt ette ei mõelda,» lausus ta.

Uudeküll ütles, et selline olukord mõjutab peale tervisliku seisundi inimesi ka emotsionaalselt. «Kui sa tead, et on vaja arsti juurde minna, aga ei saa seda lubada... See ei mõju kellelegi hästi,» muretses ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles