Meeste seas kasvab manorexia`sse haigestumine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste seas kasvab manorexia`sse haigestumine
Meeste seas kasvab manorexia`sse haigestumine Foto: SCANPIX

Arstide ja psühhiaatrite sõnul on maailmas kasvanud nende meeste arv, kelle praeguse majanduskriisi tõttu on tekkinud söömishäired.

Teadlased andsid uuele sündroomile nimeks manorexia, kirjutab foxnews.com.

Londoni St. George`i haigla söömishäirete ravi osakonda juhtiva arsti Hubert Lacey kinnitusel on anoreksiat põdevate meeste arv paari viimase aastaga märgatavalt kasvanud.

Kuid praegune majanduskriis ja sellest tingitud rahalised raskused on nende arvu kasvatanud veelgi.

«Tähelepanekud näitavad, et meeste seas on söömishäired sagenenud. Varasemal ajal seostati neid kultuuritausta ja elustiilitrendidega. Kuid nüüdsel ajal mängib nende tekkes tähtsat rolli võimalik töökohakaotus. Pinged kasvavad ja organism läheb tasakaalust välja,» selgitas arst.

Ta jätkas, et meeste enesehinnangus mängib töö ja karjäär tähtsat rolli. Kui meest mingil põhjusel ohustab tegelik või kujuteldav töö kaotus, võib tal tekkida anoreksia või ka buliimia.

Arsti sõnul hoitakse nüüd varasemast rohkem oma tööst kinni, ka sellisest, mis mitte midagi ei paku ning mida tehakse vastumeelselt. Ka see on üks põhjusi, miks võivad söömishäired tekkida.

«Muretsemine finantsasjade pärast ning liigselt karjäärikeskne olemine on mitmete terviseprobleemide põhjuseks, sealhulgas ka söömishäirete,» selgitasid asjatundjad.

Toitumisteadlased soovitavad meestel, kellel on majandusliku olukorra või töö tõttu lisapingeid tekkinud, võimalikult tervislikult toituda ning erinevate treeningutega pingeid maandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles