Liigesehaiget aitab aktiivne liikumine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igasugune füüsiline aktiivsus on ka uriinipidamatuse korral oluline. Kõige olulisem on aga treenida vaagnapõhjalihaseid ja olla selles järjepidev.
Igasugune füüsiline aktiivsus on ka uriinipidamatuse korral oluline. Kõige olulisem on aga treenida vaagnapõhjalihaseid ja olla selles järjepidev. Foto: Caro / Scanpix

Eesti Reumaliidu andmetel elab meil üle 200 000 luu- ja liigesehaige. Septembrikuu esimesel laupäeval, 5. septembril korraldab reumaliit Tallinna lauluväljakul kepikõnnipäeva, et rõhutada liikumise tähtsust selle tülika haiguse ravis.


Kümnendat korda toimuva käimispäeva traditsioon sai alguse 2000. aastal Soome Reumaliidu eestvõttel. Kuna reuma puhul on ravi olulised koostisosad ka liikumis- ja taastusravi, saab inimene aktiivselt liikudes sellele ise teadlikult kaasa aidata.

Regulaarne liikumine aitab hoida lihaseid tugevana ja liigesed liikuvana, vältida südamehaigusi ja diabeeti.

Kepikõnnipäeval saab liikuda ja võimelda professionaalsete treenerite ja füsioterapeutide käe all. Saab teha tasakaaluharjutusi ja võimelda kummilintidega, lastele korraldatakse liikumismänge.

Käimispäev avatakse 5. septembril kell 11. Samal ajal alustavad tervisetöötoad ja avatakse tervisetelgid, kus on võimalik mõõta vererõhku, kolesterooli ja rasvaprotsenti ning konsulteerida spetsialistidega. Töötubades esinevad dr Eve Sooba ja dr Karin Laas Ida-Tallinna Keskhaiglast ning Tiiu Liebert Tehnikaülikoolist.

Pärast kella ühte päeval antakse stardid 1, 3 ja 6 km kepikõnnile. Käimispäeval osalemine on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles