TAI kutsub koolilapsi tervislikumatele eluviisidele mõtlema

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tervise Arengu Instituut (TAI) kuulutab juba kuuendat aastat välja noortele suunatud konkursi «Tervist edendava idee projekt», et innustada koolinoori tervislikumatele eluviisidele mõtlema ning need ideed TAI abiga ka ellu viima. 

Konkursile oodatakse noorte endi kirjutatud ideeprojekte, mis aitaks muuta nende eakaaslaste või nooremate klasside õpilaste käitumist tervislikumaks. Idee võib puudutada ükskõik missugust tervisega seotud valdkonda, olgu see siis sport ja liikumine, toitumine või lihtsalt hea tuju loomine.

Konkurss toimub kahes vanuserühmas: 12-15-aastased ja 16-18-aastased.

TAI toetab mõlema vanuserühma kolme parima ideeprojekti elluviimist oma kodukohas või koolis 10 000 krooniga.

Lisaks on peaauhinnaks ekstreemseiklus metsas, jõel või kaljul ning väärtuslikud lohutusauhinnad. Innovatsiooniaasta 2009 korraldajad on välja pannud eriauhinna kõige uuenduslikumale ehk innovaatilisemale projektile.

Eelmisel aastal laekus TAI-le 57 projektiideed erinevatest koolidest üle Eesti. Laekunud ideede põhjal peetakse kõige tähtsamaks hea tervise alustalaks toitumist. Teisele kohale jäävad liikumisega seotud projektid ning eelkõige näevad noored probleemi selles, et liialt paljud nende eakaalsastest istuvad pidevalt arvuti ja televiisori taga.

Projektide esitamise tähtaeg on 23. oktoober, võitjate nimed avalikustatakse hiljemalt 23. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles