Gripivaktsiin suurendab seagrippi nakatumise ohtu?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Вакцина от нового гриппа
Вакцина от нового гриппа Foto: Reuters / Scanpix

Kanada teadlased väidavad, et hooajalise gripi vastu vaktsineeritutel on kaks korda suurem tõenäosus haigestuda seagrippi. WHO ja Eesti eksperdid suhtuvad kanadalaste uuringusse ettevaatlikult.

WHO vaktsineerimisuuringute direktor Marie-Paule Kieny sõnul on Kanada uuringu tulemused rahvusvaheline anomaalia ja tegu võib olla kallutatud uuringuga, Tartu ülikooli kliinikumi nakkusosakonna juhataja Matti Maimets jagab Kieny seisukohta, kirjutas Õhtuleht.

«Liiga vara on tõsiseid järeldusi teha, sest andmeid ei ole arstiteaduslik ajakirjandus veel avaldanud ja teadushinnang neile on veel andmata,» lisas tervisekaitseinspektsiooni epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar. Samas möönis ta, et uuringu tulemused on vähemalt Kanada tervisekaitseteenistuse ärevaks teinud.

Praegu kontrollib uuringu andmeid rahvusvaheline komisjon ja töö teinud teadlastel on keelatud oma avastust kuni komisjoni otsuse avaldamiseni kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles