Interneti ja mobiiltelefoni puudumine tekitab stressi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Interneti ja mobiiltelefoni puudumine tekitab stressi
Interneti ja mobiiltelefoni puudumine tekitab stressi Foto: SCANPIX

Üha rohkem inimesi tunneb end närvilisena ja stressis, kui neil ei ole juurdepääsu internetile või nad ei saa kasutada mobiiltelefoni.

Uuringus osalenud inimesed tunnistasid, et internetiühenduseta paikades muutuvad nad väga ärritunuks, kirjutab The Telegraph.

85 protsenti lastega kodus olevatest naistest sõnas, et kasutavad internetti pidevalt. Kolmandik küsitletutest kinnitas, et ei tunne mingit süüd, kui neil mobiiltelefon pidevalt sees on.

36 protsendi kinnitusel tekib neil närvipinge, kui nad mingil põhjusel ei saa mobiiltelefoni kasutada, 29 protsendi sõnul naudivad nad aga neid puhkepause.

«Inimesed ei taha nii-öelda rongist maha jääda ning tänapäeva tehnoloogia mitte kasutamine kas siis teadlikult või probleemide tõttu tekitab neis maha jäämise tunde,» selgitas psühholoog James Brook.

Brook jätkas, et iga kord, kui inimesed ei saa kohe telefonikõnele vastata või e-kirja saata, võib neile tunduda, et nad on elust ära lõigatud.

«See «käteta-jaluta» olek mõjub psüühikale ja heaolule negatiivselt,» selgitas psühholoog.

Uuring näitas, et kõige suuremad interneti kasutajad ja telerivaatajad on lastega kodus olevad emad-isad.

«Eriti kehtib see imikutega kodus olevate emade kohta, kes tihtipeale hoiavad end välismaailmaga kursis televiisori ja interneti kaudu,» lisas internetilehekülje Netmums looja Siobhan Freegard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles