Perearstindus on arstitudengite seas popp eriala

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst
Perearst Foto: Elmo Riig / Sakala

Eelmisel õppeaastal lõpetas Tartu Ülikooli arstiteaduskonna residentuuri 107 noort arsti. Kõige enam lõpetajaid oli peremeditsiini residentuuris - kokku 16 vastset tohtrit.

Arstiteaduskonna residentuur spetsialist Halja Suss ütles meditsiiniuudiste portaalile

Mu.ee

, et peremeditsiini residentuur on arstitudengite seas olnud hinnatud valik ka eelneval kahel aastal: mullu oli lõpetajaid 19 ja ülemöödunud aastal kümme.

Eesti Perearstide Seltsi esinaise Ruth Kalda sõnul on sellest hoolimata vajadus noorte perearstide järele Eestis suurem kui praegu koolitada jõutakse.

Samas teeb Kalda sõnul rõõmu, et perearsti eriala valinud noored arstid on aasta-aastalt üha enam veendunud selles, et nad tahavad just nimelt saada perearstiks ja mitte ühegi teise eriala arstiks.

«Perearstina saad paljuski planeerida oma tööd, töötingimusi, töökeskkonda, sest töötavad ju perearstid iseseisvate ettevõtjatena, mis annab suurema vastutuse, aga ka suuremad vabadused oma töö planeerimisel,» märkis ta.

Kalda lisas, et peremeditsiini eriala valivad ka paljud sellised arstid, kes on juba mingi muu eriala residentuuri astunud ja selle katki jätnud või siis need, kes on aastaid muul erialal juba töötanud ja soovivad uut eriala omandada. Samuti kohtab neid, kes on mõned aastad üldse meditsiinist eemal olnud ja tahavad taas meditsiinisüsteemi siseneda.

Perearstinduse järel on populaarsed residentuurid ka sünnitusabi ja günekoloogia kümne lõpetanuga ning psühhiaatria ja radioloogia, kus mõlemas lõpetas viimasel õppeaastal kaheksa noort arsti. Anestesioloogia ja intensiivravi residentuuri läbis seitse arsti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles