Menuraamat soovitab nõiarohuna söövitavaid aineid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstikittel.
Arstikittel. Foto: Liis Treimann

Mürgistusteabe keskus, kiirabi ja Tartu Ülikooli toksikoloogid paluvad inimestel mitte mingil juhul juua kloordioksiidi või vesinikülihapendi lahuseid, mida soovitatakse raamatumüügi edetabelite tipus olevas tõlkeraamatus «pH ime».

Arstide sõnul pole nõiarohul mingisugust teaduslikku tõepõhja ning kuna see on söövitav aine, võib see põhjustada tõsiseid mürgistusi ja isegi jäädavaid tervisekahjustusi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Septembri teisel nädalal raamatupoodidesse paisatud ja kohe ka edetabelite tippu tõusnud Robert O. Youngi ja Shelly Redford Youngi raamatus «pH ime» räägitakse toidulisanditest, mida kõik inimesed peaksid iga päev manustama.

Veel mõni aasta tagasi, enne uut pakendiseadust, oli vesinikperoksiidimürgistus laste hulgas üks tavalisemaid, äsjailmunud raamat on toonud kõnesid juba ka mürgistusteabekeskusesse.

«Kogu kliiniline andmestik ütleb seda, et need ained on samamoodi toksilised ja nende kasutamine on tervisele ohtlik, aga kahjuks inimesed teevad igasuguseid rumalusi, arvates näiteks, et ka uriini joomine on nende tervisele kasulik,» ütles Eesti Mürgistusteabekeskuse juhataja kohusetäitja Raido Paasma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles