Apteekrid hoiatavad: digiretseptiga kiirustamine võib haige rohuta jätta

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteek.
Apteek. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Apteekrite liidu hinnangul toimub üleminek digiretseptile liiga järsult ning taoline kiirustamine võib kaasa tuua segadusi ning haige rohuta jätta.

Üleminek on kavandatud tuleva aasta 1. jaanuarist, kuid uut süsteemi on katsetama asunud seni 15 apteeki ja mõnikümmend arsti, kirjutas Õhtuleht.

«Kas sotsiaalminister on juba unustanud, mis juhtus tema eelkäija Maret Maripuuga?» imestas Eesti Apteekrite Liidu esinaise ja Paide Vee tänava apteegi juhataja Kai Kimmeli, et nii väikese ettevalmistusega tahetakse paberretseptidest loobuda.

Eelmine sotsiaalminister pidi tänavu veebruaris tagasi astuma, kuna kiirustades tehtud IT-lahendus jättis tuhanded inimesed abirahata.

«Retseptiravimite vajajaid on aga palju rohkem ja kui digiretsept korralikult tööle ei hakka, võib veel suuremaid probleeme tulla,» arvas Kimmel. Tema sõnul on digiretsepti süsteemi testimisel avastatud vigu.

Nii ei näe digilahendus näiteks ette ravimite asendamist ning inimene peab retsepti muutmiseks uuesti arstiga ühendust võtma. Praeguste paberretseptidega on ravimi asendamine võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles