Silmaarsti juurde pääsemiseks kaalutakse saatekirja kehtestamist

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmaarst kontrollib silmi.
Silmaarst kontrollib silmi. Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Sotsiaalminister Taavi Rõivase sõnul tuleks haigekassal ja ministeeriumil tõsiselt kaaluda, kas see on ikka õige, et silmaarsti juurde minekuks saatekirja vaja ei ole.

«Tasub väga hoolega mõelda haigekassal ja nad seda kindlasti teevad, ja ka sotsiaalministeeriumil, kas see on ikkagi õige, et silmaarsti juurde minekuks üldse saatekirja vaja ei ole ja sinna saab minna ka selliste vaevuste puhul, millele saab tegelikult lahenduse kas perearsti juures või lausa apteegis,» vahendab sotsiaalminister Taavi Rõivase sõnu portaal Med24.

«Ma võin ise tuua näite selle kohta, kuidas lihtsamale silmapõletikule apteeker annab väga kvaliteetset nõu, ütleb, milliseid tilkasid vaja,» lisas ta. «Kuigi esimese hooga tahaks kohe silmaarsti juurde tormata, siis tegelikult oleks seal tekitanud järjekorda ja võib-olla silmaarsti aega ilmaasjata kasutanud.»

Ta nentis, et alati on ressursid piiratud ja sealhulgas silmaarstide ressurss. «Seetõttu peame hoolega mõtlema, kas sinna peab ikka ilma saatekirjata saama või saaks palju kiiremini siis, kui kõigepealt perearst pilgu peale heidab ja suuremal osal juhtudest probleemid lahendab,» lausus minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles