Haigla: «keeleeksamile» sattunud patsient keeldus ise arstiabist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustamäe haigla..
Mustamäe haigla.. Foto: Peeter Langovits.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla on pärast arstilt selgituse võtmist ning rahvusringhäälingu uudistelõikude ülevaatamist jõudnud järeldusele, et Dmitri Smolnikov, kes süüdistas nende haigla arsti, et see väidetavalt keeldus temaga suhtlemast vene keeles ning olevat sõimanud teda ja tema kaaslast vene sigadeks, keeldus ise arstiabist.

Patsient saabus arsti vastuvõtule ärritatult ning nõudis operatsioonile suunamist, vahendas haigla pressiesindaja.

Kuna patsiendi kaebused olid seotud tema nelja aasta taguse traumaga, hakkas arst haigla selgituse kohaselt otsima digitaalsest röntgeniarhiivist eelnevaid röntgeniülesvõtteid, sel ajal patsient ärritus.

Patsient väljus kabinetist ja naases koos naissoost kaaslasega, kes oli samuti ärritunud, arst palus piigal rahuneda.

Kohest meditsiinilist abi patsient ei vajanud ning aktuaalse seisundi täpsustamiseks otsustas arst saata patsiendi röntgeniuuringule, paludes õel vormistada saatekiri. Ootamata ära saatekirja valmimist, lahkus patsient koos kaaslasega kabinetist. Seetõttu on süüdistus meditsiinilise abi andmisest keeldumisest täiesti alusetu, kuna patsient lahkus omal soovil.

«Videolõikudest selgub, et patsient ja tema kaaslane on mõistnud eestikeelset sõna «piiga» valesti ning asunud neid tõlgendama kui «siga». Kahetsusväärne on, et rahvusringhäälingu venekeelse «Aktuaalse kaamera» ja ERR Novosti uudistetoimetuse töötajad on vale tõlgendusega kaasa läinud ning teinud alusetult rahvustevahelist vaenu õhutavad uudislood,» seisab PERHi pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles