Eesti toetab Ukrainat gripilainega toimetulekul poole miljoniga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Välisminister Urmas Paeti sõnul vastab Eesti Ukraina abipalvele ning aitab seoses uue gripi A/H1N1 puhanguga Lääne-Ukrainas soetada 500 000 krooni ulatuses ravimeid.

«Ravimid saadetakse teele lähipäevil. Loodame, et Eesti poolt antav abi aitab leevendada olukorda Ukrainas,» vahendas välisministeeriumi pressiesindaja Paeti sõnu.

Ukraina esitas 31. oktoobril nii Euroopa Liidu kaudu kui ka otse Eestile abipalve seoses A/H1N1 epideemiaga Lääne-Ukrainas, et saada ravimeid ja tervisekaitsevahendeid gripilaine leviku piiramiseks ning leevendamiseks.

30. oktoobril teatas Ukraina ametlikult, et uue gripi A/H1N1 tõttu on kolm Lääne-Ukraina regiooni kuulutatud epideemia piirkonnaks. Ternopili, Ivano-Frankivski, Taga-Karpaatia, Vinnitsa, Volõõnia, Hmelnitski, Rivne, Tšernovtsi ja Lvovi oblastites on välja kuulutatud karantiin. Koolid on suletud kolmeks nädalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles