Ukrainas pärsib seagripikartus äritegevust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripp Ukrainas. Esiplaanis peaminister Julia Tõmošenko.
Seagripp Ukrainas. Esiplaanis peaminister Julia Tõmošenko. Foto: Aleksander Prokopenko

Ukrainas mõjutab seagripipaanika juba ärisuhteid ja majandustegevust, ütles Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse esindaja Kiievis Denis Priimägi.


Priimäe sõnul on viimasel ajal Ukrainas raske ettevõtjatega suhelda, sest seagripi kartuses öeldakse ära kohtumisi ja asju eelistatakse ajada telefoni teel. Tänavad on inimestest tühjad, liigutakse autodega ja välditakse ühissõidukeid, enamik kannab maske. Paljud tööandjad on lubanud inimestel kodus töö teha.

Maskid ja viirushaiguste vastased ravimid on apteekidest otsa saanud ja inimesed pöördunud looduslike tervisetugevdajate poole. See omakorda on tõstnud kõrgele tsitrusviljade, küüslaugu ja ravimteede hinnad.

Kuna vahepeal levinud võltsvaktsiin lõppes mitme lapse surmaga, kardavad inimesed nüüd paaniliselt ka vaktsineerimist, rääkis Priimägi.

«Kardan, et see paanika, mis suuresti meedia üles puhutud, ei vaibu Ukrainas enne 19. jaanuariks planeeritud presidendivalimisi,» lausus Priimägi. Ta kahtlustas, et sellega tahavad poliitikud, kes on ka sealsete ajakirjandusväljaannete taga, tähelepanu põhiliselt kõrvale juhtida või siis valimisi sootuks edasi lükata.

Massiürituste korraldamise keeld kehtib Ukrainas 22. novembrini, kuid juba on räägitud selle pikendamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles