Karskusliidu esimees: joomine seab eesti rahva eksistentsi ohtu

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti karskusliidu esimees Lauri Beekman kinnitab, et meeletu alkoholikogus, mille eestimaalased aastas ära joovad, ei ole müüt, vaid reaalsus, mis seab ohtu eestlaste püsimajäämise.

«Kordan veel kord, et sellest 12 liitrist on turistide osa juba maha arvestatud,» kirjutab Lauri Beekman Õhtulehes vastuseks kahtlustele, kas tõesti joovad eestimaalased aastas ära ligi 12 liitrit puhast alkoholi nagu konjktuuriinstituudi andmed räägivad.

«Maailma Tervishoiuorganisatsiooni hinnangu järgi valitseb üht rahvast tõesti suur oht, kui elaniku kohta juuakse üle kuue liitri absoluutalkoholi aastas. «Keskmine» eestlane on selle koguse siis nüüdseks duubeldanud,» kirjutab Beekman.

Beekman juhib tähelepanu, et kui praegu tehakse paanikat seagripi pärast, siis alkoholiga seotud surmajuhtumeid on Euroopas igal aastal 195 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles