Sotsiaalkomisjon ootab ministrilt gripi kohta vastuseid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Вакцина против нового гриппа.
Вакцина против нового гриппа. Foto: AFP / Scanpix

Riigikogu sotsiaalkomisjonis täna seagripiks valmisoleku üle toimunud arutelul kerkis üles rida küsimusi, millele komisjon ootab sotsiaalminister Hanno Pevkurilt vastuseid.

Sotsiaalkomisjon arutas oma tänasel istungil riigi valmisolekut uut tüüpi gripiviiruse A(H1N1) vastaseks vaktsineerimiseks ja raviks.

Arutelu toimus seoses Sotsiaaldemokraatliku Erakonna poolt esitatud eelnõuga, mis teeb valitsusele ettepaneku välja töötada tegevuskava gripiviirusest põhjustatud epideemia korral.

«Komisjon koondas kokku õigusaktid, tegevuskavad ja juhised, mis on sotsiaalministeeriumi ja selle allasutuste poolt tänaseks välja antud ja mida ka vastavalt järgitakse, kuid arutluse käigus koos sotsiaalministeeriumi, tervishoiuameti, perearstide seltsi ja arstide liidu esindajatega kerkis üles siiski rida küsimusi ja täiendavaid ettepanekuid, millele me sooviksime vastuseid,» ütles sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu.

Reinsalu sõnul saadab ta sotsiaalministrile komisjonis üles kerkinud küsimustele ja ettepanekutele vastuste saamiseks ka sellekohase kirja.

Komisjon otsustas jätkata antud teema arutelu oma korralisel istungil 7. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles