Hooldusravi saab veidi üle 400 miljoni

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raviraha.
Raviraha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus otsustas eraldada oma tänasel istungil eakate ravi ja hoolduse tingimuste parandamiseks veidi üle neljasaja miljoni krooni.

Valitsus kinnitas tänasel istungil investeeringute kava, millega toetatakse õendus- ja hooldusravihaiglaid 406,7 miljoni krooniga, vahendas sotsiaalministeeriumi pressiesindaja.

Projektidele eraldatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist toetust kogusummas 406,7 miljonit krooni, millele lisandub taotlejate kaasfinantseering kogusummas üle 245,5 miljonit krooni. Kokku renoveeritakse või ehitatakse uusi hooldusraviasutusi Eestis lähiaastatel rohkem kui 652,2 miljoni krooni eest.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul aitab eurotoetus tunduvalt parandada eakate ravi ja hoolduse tingimusi üle Eesti.

«Perede vajadus kanda hoolt eakate pereliikmete eest on aasta aastalt kasvanud,» ütles minister. «Eurotoetuste abil ehitatakse ja renoveeritakse haiglahooneid ning hooldusraviasutusi. Nii muudame kvaliteetse hooldusravi kättesaadavamaks kogu Eestis,» lisas Pevkur. 

Projekte õendus- ja hooldusraviteenuste parandamiseks esitati kogusummas üle ühe miljardi krooni ning projektid laekusid kõigist Eesti maakondadest. Investeeringute kavas on 20 projekti. Lisaprojektide nimekirja esitatakse üheksa projekti, millele antakse toetust juhul, kui langeb ära vajadus toetada varem väljavalitud projekte või kui meetme eelarvesse tagastatakse pärast ehitushankeid kasutamata vahendeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles