Vahuvein on sama kasulik kui kakao?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahuvein on sama kasulik kui kakao?
Vahuvein on sama kasulik kui kakao? Foto: SCANPIX

Briti Readingi ülikooli toitumisteadlaste sõnul on vahuveini ja šampanja mõõdukas tarbimine südamele sama kasulik nagu kakao joomine.

Uuringut juhtinud Jeremy Spenceri kinnitusel leidub vahuveinis kasulikke aineid, mida varem on avastatud punases veinis, kirjutab The Telegraph.

Vahuveinis on antioksüdante polüfenoole, mis takistavad rakke hävitavate vabade radikaalide teket.

Antioksüdandid alandavad vererõhku ning hoiavad veres lämmastikoksiidi taseme ühtlase, aidates sellega südamehaigusi ennetada.

«Leidsime, et paar klaasi vahuveini päevas on kasulik veresoontele ja vererõhule, aidates vältida südamega seotud probleeme,» selgitas Spencer.

Ta jätkas, et antioksüdante  ei leidu vaid alkohoolsetes jookides, vaid neid leidub suures koguses ka kakaos.

«Tassitäis kakaod enne magama minekut teeb kindlasti head, kuid kakao joomine ei pruugi nii lõbus olla kui näiteks vahuveini joomine,» nentis teadlane.

Šampanjaga samal viisil toodetud, kuid odavamates jookides cava`s ja proseco`s leiti samuti organismile kasulikke aineid.

Vahuveinide eliiti šampanjat valmistatakse põhiliselt kahest tumedast viinamarjasordist – Pinot Noir`ist ja Pinot Meunier´ist ning ühest heledast viinamarjasordist – Chardonnays´st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles