Viis toitu, mis kiirendavad ainevahetust

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalapenod.
Jalapenod. Foto: The Image Works

Paljudele võib tulla üllatuseks see, et näiteks kodujuustu või liha tarbimine võib kiirendada ainevahetust. Fox News toob välja viis toiduainet, mida tasub süüa.

Kala

Kala sisaldab oomega-3-rasvhappeid, mis stimuleerivad leptiini tootmist. Leptiin on hormoon, mida toodetakse rasvarakkudes. See kiirendab ainevahetust ja selle kõrge tase pidurdab söögiisu. Madal leptiini tase seevastu stimuleerib isu. Pärast dieeti on leptiini tase inimestel madal, mistõttu on suurenenud isu.

Vürtsikad piprad

Jalapeno ja tšilli sisaldavad kapsaitsiini, mis kiirendab ainevahetust. Vürtsika roa söömine võib kiirendada ainevahetust 25 protsendi võrra kolmeks tunniks.

Piimatooted

Vähese rasvasisaldusega piim, jogurt või kodujuust on suurepärased kaltsiumi allikad. Kaltsium kiirendab ainevahetust.

Liha

Veise-, kana- ja kalkuniliha aitavad kiirendada ainevahetust mitmel erineval viisil – esmalt kulutab keha energiat, et proteiini seedida. Teiseks, proteiini söömine aitab säilitada lihasmassi.

Roheline tee

Roheline tee stimuleerib seedimist ja teeb erksaks, kuna sisaldab kofeiini. Roheline tee kiirendab keha termogeneesi ning selles sisalduvad katehhiinid suurendavad rasvapõletust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles