Gripi vastu vaktsineerib end vaid 35 protsenti tervishoiutöötajatest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripivaktsiini süstimine.
Gripivaktsiini süstimine. Foto: SCANPIX

Terviseameti tellimusel valminud värske uuringu andmeil vaktsineerib end igal aastal gripi vastu 35 protsenti kõikidest tervishoiutöötajatest.

Uuringu järgi ei pea 38 protsenti tervishoiutöötajaist vaktsineerimist praegu oluliseks. «Meil on selles osas tublisti arenguruumi,» kinnitas terviseameti peadirektor Tiiu Aro. «Tervishoiutöötaja vaktsineerimine peidab endas kahte suuremat eesmärki: esiteks tuleb kaitsta iseennast, aga selle kõrval on veel olulisem kaitsta oma patsiente, mis pahatihti kipub ununema,» lisas Aro.

Terviseamet koostöös sotsiaalministeeriumiga korraldab täna, 8. oktoobril Eesti esimese gripifoorumi, mille alateemaks on «Tervishoiutöötaja ja gripivastane vaktsineerimine». Foorumi üheks eesmärgiks on tõsta gripivastase vaktsineerimise teadlikkust tervishoiutöötajate hulgas. Foorumi läbiviimist toetab Eesti Ravimtootjate Liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles