Ministeerium eraldab 1,2 miljonit proteeside ja teiste abivahendite soetamiseks

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kuulmisaparaat.
Pildil kuulmisaparaat. Foto: Margus Ansu

Minister Taavi Rõivas allkirjastas käskkirja, mille alusel sotsiaalministeerium eraldab maavalitsustele täiendavalt 1,2 miljonit eurot proteeside, ortopeediliste ja muude abivahendite soetamiseks.

«Abivahendid võimaldavad erivajadustega inimestel iseseisvamalt toime tulla ning seeläbi väheneb ka omastehooldajate hoolduskoormus. See võimaldab erivajadustega inimestel endil kui ka omastehooldajatel olla nii ühiskonnas kui ka tööturul aktiivsemad,» selgitas  sotsiaalminister Taavi Rõivas.

 Sotsiaalministeerium eraldab igal aastal maavalitsustele raha tehniliste abivahendite soodustingimustel ostmiseks. Tehnilised abivahendid on näiteks liikumisabivahendid, ortoosid ja proteesid, põetus- ja hooldusabivahendid, nägemis- ja kuulmisabivahendid. Kõige enam vajatakse põetus- ja hooldusvahendeid ning ortoose ja proteese.

 Tehniliste väikeabivahendite korral määrab abivahendi vajaduse perearst või mõni teine raviarst. Keerulisemate tehniliste abivahendite ning üle 1278,23 eurot maksvate proteeside taotlemise korral määrab abivahendi vajaduse eriarst või rehabilitatsiooniasutus. Abivahendi vajadust tõendab arstitõend või rehabilitatsiooniplaan, millele on märgitud vastava abivahendi vajadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles