Raseduskriisi nõustamisele saab registreeruda ka internetis

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rase
Rase Foto: AFP / Scanpix

Alates märtsist 2010 on võimalik registreeruda raseduskriisi nõustaja vastuvõtule LTKH Pelgulinna Naistenõuandlas ka internetiaadressil https://digireg.ltkh.ee.


Kuna raseduskriisi teemad on tihtipeale psühholoogiliselt intiimsed, siis sellel viisil registreerumine annab võimaluse ka neile, kellele sobib rohkem elektroonilisel teel elu korraldada, vahendab meditsiiniuudiste portal 

mu.ee

.

Raseduskriisi nõustamine on tasuta. Lisaks individuaalnõustamisele on raseduskriisi nõustajate poole võimalik pöörduda e-nõustamise, foorumi (www.rasedus.ee)  ja ka  tasuta telefoni 8002008 (üle-eestiline ja helistamine on tasuta nii laua- kui ka mobiiltelefonilt iga päev kella 9-21ni) kaudu.

Raseduskriis on olukord, kus väheneb naiste, meeste ja nende lähedaste toimetulek füsioloogiliste, sotsiaalsete ja psühholoogiliste muutustega või traumaatiliste kogemustega, mis on seotud lapse planeerimisega, rasestumisega, raseduse katkemise või katkestamise, lapseootuse, lapse sünni, emaduse, isaduse ja lapsevanemaks kasvamisega.

Raseduskriisi nõustamisel saab raseduskriisi nõustaja pakkuda raseduse planeerimise, lapseootuse ja sünnitusjärgsel perioodil peredele psühholoogilist toetust ja teavet paremaks toimetulekuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles