Viie tunniga sigarettidest priiks?

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Õhtulehe ajakirjanik Dagmar Lamp otsustas suitsetamisest loobuda Allen Carri meetodi abil, mida armastavad Hollywoodi tähed - eduprotsent on sel meetodil väidetavalt 90 ning loobumiseks polevat vaja isegi tahtejõudu.


Allen Carri terapeut Henry Jakobson rääkis talle ja teistele loobuda tahtjatele, et suitsetamine ja selle ägedaks pidamine on vaid ühiskonna ajupesu tulemus ning mahajätmine tundub raske hirmu tõttu - suitsetajad kardavad, et võtavad kaalus juurde, et füüsilised piinad on kohutavad; kardavad läbi kukkuda, kirjutab Õhtuleht.

Seminar lõppes hüpnoteraapiaga ning juba enne seda hakkas Dagmar Lambile suits vastu  - lahkudes andis ta kerge südamega oma suitsupaki käest ja järgmised päevad mõtles senisest tervemalt ja rõõmsamalt.

Kuid umbes poolteist nädalat hiljem saabus kriis: ta läks tülli lähedase inimesega ning pärast stressirohket päeva ostis suitsu, mis alguses tundus vastik, kuid järgmisel päeval enam mitte.

Uuel kohtumisel terapeudiga tuletas viimane talle meelde tõsiasju, mis olid meelest läinud: et ei tohi teha seda üht suitsu, sest kui selle teed, teed ka need kümme tuhat järgmist suitsu, ning et mittesuitsetajat eristab suitsetajast see, et ta ei suitseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles