Arstid tahavad kaitset meedias avaldatud süüdistuste eest

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kork.
Andres Kork. Foto: Toomas Huik

Eesti Arstide Liit leiab, et kui patsient on ajakirjanduses avalikustanud andmeid oma terviseseisundi ja talle osutatud arstiabi kohta ning esitanud süüdistusi mittekvaliteetses tervishoiuteenuse osutamises, siis peaks arstil ja tervishoiuteenuse osutajal olema õigus oma seisukohtade põhjendamiseks avalikustada haigusloo üksikasju.

Eesti Arstide Liidu president Andres Kork pöördus sotsiaalministri Taavi Rõivase poole seoses olukorraga, kus ajakirjanduses ilmub sageli artikleid, milles patsiendilt või tema omastelt saadud ühepoolse teabe põhjal süüdistatakse arste, teisi tervishoiutöötajaid ja raviasutusi diagnoosi- ja ravivigades, hoolimatuses ja halvas suhtumises patsientidesse, kirjutab portaal Med24.

«Kehtiv isikuandmete kaitse seadus ei luba arstil ega tervishoiuteenuse osutajal avaldada patsiendi tervist puudutavaid haiguslooandmeid, kuid ilma neid avaldamata ei ole võimalik süüdistusi ümber lükata ega oma seisukohti põhjendada,» tõi Kork välja lisades, et ainult ühe poole arvamuse avaldamine olukorras, kus teisel poolel keelab faktide avaldamist seadus, ei ole eetiline.

Kork tegi ettepaneku algatada isikuandmete kaitse seaduse muudatuse, lisades sellesse sätte, mis lubab erijuhtudel vabastada arsti kohustusest hoida arstisaladust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles