Soomes tutvustati erilisi WC-passe

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põletikuliste soolehaiguste käes kannatajatele võivad pikad tualetijärjekorrad olla minevik.
Põletikuliste soolehaiguste käes kannatajatele võivad pikad tualetijärjekorrad olla minevik. Foto: SCANPIX

Hiljuti tutvustati Soomes uusi WC-passe, mis lubavad järjekorras ette pääseda seedetrakti haigustega inimestel, kellel on haiguse tõttu kiiresti tualetti vaja.

WC-passile on õigus põletikuliste soolehaigustega inimestel, kes pääsevad sellega järjekorrast ette ja saavad sisse ka tualettidesse, mis on tavaliselt mõeldud vaid personalitöötajatele, kirjutab Yle.

Soome Crohni ja Koliidi assotsiatsioon tutvustab selliseid passe ettevõtjatele. Assotsiatsiooni põhieesmärk on, et tualetti pääsemine oleks võimalikult hõlbus neile, kellel on Crohni tõbi (kroonilist soole põletikku põhjustav haigus) ja haavandiline koliit (kroonilist jämesoole soole põletikku põhjustav haigus). Nende haiguste käes kannatavad Soomes tuhanded inimesed.

«Sellised passid on väga vajalikud, kuna soolehaiguste käes kannatavad inimesed peavad sageli kiiresti tualetti saama,» ütles Soome Crohni ja Koliidi assotsiatsiooni esindaja Reijo Aittamäki.

Restoranid toetavad

Restoraniomanikud peavad WC-passi mõtet heaks. «See ei nõua meilt eriti midagi. Loodan, et see praktika levib ja inimesed saavad tulevikus nende olemasolust teadlikumaks,» sõnas üks restoraniomanik Lauri Turtola.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles