Neli toiduainet, mis sobivad esmaabiks

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibulad.
Sibulad. Foto: Reuters

Mõned parimad esmaabivahendid leiab just oma köögist, kuigi tõenäoliselt pole paljud sellele mõelnud, et just sibul, roheline tee, mesi ja sool võivad samuti aidata ootamatute terviseprobleemide puhul, kirjutab Fox News.

Sibul

Sibul aitab hästi põletuste puhul, põletushaavale asetatud sibulaviil aitab leevendada valu. Samuti aitab sibul mesilase nõelamise korral.

Roheline tee

Rohelisel teel on palju kasulikke omadusi, kuid kas teadsid, et roheline tee toob leevendust ka paistes silmadele? Rohelises tees sisalduv kofeiin aitab alandada paistetust ning silma veresooned tõmbuvad kokku.

Mesi

Mesi aitab organismil tõhusalt pohmelliga võidelda. Mees sisalduv fruktoos neutraliseerib alkoholi mõju. Mesi sisaldab ka kaaliumi, mille imendumist alkohol takistab, kaaliumi vähesus organismis soodustabki pohmelli teket ja enesetunde halvenemist.

Sool

Sool on põletikuvastane. Kasuta seda kurguvalu puhul – kurgu kuristamine soolveega aitab valu leevendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles