Kirurgid: hambaravi hüvitise kaotamine tekitas ebanormaalse olukorra

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarsti patsient. Foto on illustreeriv.
Hambaarsti patsient. Foto on illustreeriv. Foto: Sille Annuk

Seoses hambaravi omavastutusega esineb Eesti elanikel palju lõualuude põletikulisi haigusi, mis soodustavad eluohtlike infektsioonide teket.

Eesti Näo-lõualuukirurgia Seltsi president Marianne Soots kirjutas Haigekassale, et on ebanormaalne ja Euroopa oludes lubamatu, et 21. sajandil satuvad inimesed hammastest lähtunud põletikuga haiglaravile, vahendab ERR Uudised.

«Tallinna ja Tartu haigla statsionaarses osakonnas ja intensiivravis viibib pidevalt mõni haige hammastest lähtunud põletikuga, mille ravi on väga komplitseeritud ja kallis ning tervistumine ei ole alati täielik,» kirjutas Soots ja lisas, et hammastest lähtunud põletikega seotud surmajuhtude arv püsib kahjuks stabiilne.

Soots selgitab, et vajadus suu-, näo- ja lõualuukirurgia ambulatoorse ravi järele on suurem, kui praegused teenuse mahud ja piirkondlike haiglate tööjõuressurss võimaldavad.

Näo-lõualuukirurgide selts toetab haigekassa plaane taastada kindlustatud tööealistele hambaravi hüvitis ning soovib teha koostööd, et pakkuda lahendusi suu- ja hambahaiguste ennetamisel ja ravis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles