Soomlaste raviturism Eestisse kogub hoogu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on lõikused märksa odavamad kui Soomes.
Eestis on lõikused märksa odavamad kui Soomes. Foto: SCANPIX

Taskukohased hinnad on soomlasi pikka aega meelitanud Eesti hambaarstide juurde. Nüüd on soomlased hakanud tulema üle lahe ka lõikustele.

Eesti erakliinikud pakuvad konkurentsi Soome kolleegidele,  kirjutab Yle. Medimatkat on üks firmadest, kes aitab inimesi Eestisse ravile. Eestisse tullakse  veenilaiendite, sapipõie ja põlveliigese operatsioonile.

Medimatkate peakirurgi Konstantin Fleidervisi sõnul kannatavad Soome patsiendid ebaefektiivse ravisüsteemi ja pikkade järjekordade tõttu. Mullu hüvitas Soome sotsiaalkindlustusamet 350 000 euro eest Eestis tehtud ravikulusid.

Medifi Healthcare Traveli esindaja Kimmo Paananen usub, et raviturism Eestisse lähiajal kasvab. Paananeni sõnul on Soomes erakliinikute vaheline konkurents väike ja seetõttu on ka ambulatoorne kirurgia kallis. Eestis maksab analoogne lõikus vaid kolmandiku Soome hinnast, samuti hüvitab selle maksumuse Soome sotsiaalkindlustusamet.

Raviturismi varjupoolena mainitakse väljaandes, et Eestis puudub selline patsiendikindlustus nagu on Soomes. See tähendab, et probleemide korral peavad kliendid ise neile lahenduse leidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles