Meditsiinihiid plaanib väikehaigla ülevõttu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla
Põhja-Eesti regionaalhaigla Foto: Priit Simson / Postimees

Saare arstiabi teemalise konverentsi korraldajate sõnul oli ajendiks Põhja- Eesti regionaalhaigla (PERH) väljendatud soov, et Hiiumaa haigla antaks järgmise aasta jooksul üle regionaalhaigla poolt asutatud sihtasutusse või aktsiaseltsi.

Konverentsil skaibiettekande teinud PERHi juhatuse esimees Tõnis Allik rääkis, milliseid arenguid näeb ta ette Hiiumaa haiglas, kirjutab Hiiu Leht.  

Naistearst dr Ena Volmer ütles Allikule, et samasugust juttu kuulis ta tema suust ka viis aastat tagasi, enne seda kui Keila haigla PERHile üle anti. Nüüdseks on Keila haigla suletud ja Volmeri küsimus oli, kas sama ei või juhtuda Hiiumaa haiglaga. Allik kinnitas, et aeg on edasi läinud ja nüüd mõeldakse asjadest teistmoodi.

Hiiumaa arstide seltsi liige Inge Talts küsis Allikult, kes tal käskis Hiiumaa haigla arenguid planeerida ning millest ta seda tehes lähtus. Ta viitas, et regionaalhaiglal ei ole ravikorralduse õigust ega vastutust sellega tegeleda. «Teen seda sotsiaalsest vastutustundest,» vastas Allik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles