Prisma korjas müügilt noroviiruse kahtlusega marjad

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjamaalased tarbivad teiste toiduainete hulgas palju marju.
Põhjamaalased tarbivad teiste toiduainete hulgas palju marju. Foto: Panther Media/Scanpix

Prismades oli müügil Rainbow külmutatud marjasegu, mille teatud partii võib levitada noroviirust. Seega korjati toode ettevaatusabinõuna reedel müügilt.

Rainbow marjasegu on 300-grammises pakendis. «Kõik kliendid, kes on Prismast ostnud Rainbow külmutatud marjasegu, võivad toote tagastada Prisma infoletti ja maksame selle eest raha tagasi. Ostutšekk ei ole Rainbow külmutatud marjasegu tagastamisel vajalik,» kinnitas Prisma turundusjuht Silver Säga.

Iltalehti kirjutab, et toodet müüsid kõik SOK marketid. Soomes korjati müügilt ka külmutatud vaarikad 200-grammises pakendis, mille säilivusaeg lõppeb 13. mail 2015. EAN kood vaarikate puhul on 6414893103009 ja marjasegu puhul 6414893105003.

Kui marju kuumutada, nagu pakenditel õpetatakse, siis SOK kinnitusel mingit ohtu ei ole. Soome toiduohutusamet Evira soovitab külmutatud marju alati enne söömist kuumutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles