Saaremaale luuakse haruldane eakate virtuaalne hooldusteenus

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: jupiterimages.com

Saaremaa Ettevõtluse Edendamise Sihtasutuse (SEES) eestvedamisel käivitub järgmisest aastast Saare maakonnas Eestis ainulaadne eakate virtuaalne hooldusteenus.

SEES juhataja Piret Pihel rääkis Meie Maale, et nende roll projektis VIRTU on Eesti-poolsete partnerite koordineerimine.

«Oleme planeerinud, et projekti käigus luuakse maakonda kolm suuremat sotsiaalvaldkonna teenindamise keskust – Kuressaare päevakeskusesse, Kärla ja Orissaare valda,» selgitas Pihel.

Ta lisas, et laias laastus on projekti VIRTU näol tegemist süsteemiga, milles kasutatav kaasaegne tehnika võimaldab eakal olla koduhooldusel tunduvalt kauem ning elada kvaliteetset elu ka nende terviseriskidega, mis süsteemita nõuaksid nendesamade inimeste viibimist hooldusasutuses.

SEESi infosekretär-konsultant Anneli Rasu täiendas, et projekti eesmärk on eelkõige kergendada valdade sotsiaaltöötajate tööd ning pikendada eakate kodus toimetulekut.

Samuti pakkuda erinevaid sotsiaalseid ja harivaid teenuseid, teostada kodust tervise järelevalvet ning võimaldada teenuse kasutajatel omavahel ja lähedastega suhelda.

Milliste seadmete abil keskused tööle hakkavad, on need siis videotelefonid või arvutisüsteemid, selgub Rasu sõnul pärast tehnoloogiliste kriteeriumide määratlemist ja avaliku hanke läbiviimist.
Maakonna suurimaks sotsiaalvaldkonna teenindamise keskuseks kujuneva Kuressaare Hoolekanne SA juhataja Tiia Tammsalu lisas, et kui Soomes toimib virtuaalhooldusteenus hommikul üheksast õhtul viieni, siis Kuressaare päevakeskus suudaks vanainimesele turvatunnet pakkuda ööpäevaringselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles