Kolm kuud vaid McDonald’sis söönud mees kaotas 17 kilo

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald'si eine.
McDonald'si eine. Foto: SCANPIX

Teadusõpetaja John Cisna USAst kaotas ainult McDonald’si kiirtoitu süües kolme kuuga ligi 17 kilogrammi ning tema kolesteroolitase langes märgatavalt.

Tegemist oli teaduseksperimendiga kooli jaoks, vahendab Fox News. Praegu 77 kilo kaaluv mees sõi 2000 kilokalorit päevas, süües nii hommiku-, lõuna- kui õhtusööki.

Eksperimendi käigus kõndis Cisna iga päev 45 minutit. Ta ütles, et tal õnnestus jääda tervislikuks, kuna ta tegi tarku valikuid. «Need on meie valikud, mis teevad meid paksuks, mitte McDonald’s,» võttis Cisna katsetulemused lühidalt kokku.

Kui Cisna rääkis esialgu oma eksperimendist kohaliku McDonald’si omanikule, oli viimane tulemustest nõnda huvitatud, et tegi mehele kõik eined välja.

Cisna kordas sellega Morgan Spurlocki kümme aastat tagasi tehtud eksperimenti, millest valmis kiirtoiduketti kritiseeriv dokumentaalfilm «Ülisuur mina».

Sõltumatu dokumentaalfilmi autor Morgan Spurlock ei söönud mitte midagi peale selle, mida pakkus McDonald’s. Kui Cisna võttis kolme kuu jooksul 17 kilogrammi alla, siis Spurlocki kaal kasvas ainuüksi ühe kuuga 11 kilogrammi võrra ning tema tervis halvenes niivõrd, et arstid andsid korralduse eksperiment katkestada.

Vahe on selles, et kui Cisna jälgis, mida ja kui palju ta sööb, siis Spurlock sõi kõike valimatult ja suurtes kogustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles