Rõivas kiirabireformist: õebrigaadide suurem arv ei koorma EMOt

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Taavi Rõivas.
Sotsiaalminister Taavi Rõivas. Foto: Liis Treimann

Ei ole põhjust hirmuks, et kiirabireformi läbi suurenenud õebrigaadide arv tooks kaasa haiglate erakorralise meditsiini osakonna (EMO) koormuse suurenemise, ütles sotsiaalminister Taavi Tõivas täna riigikogus.

Rõivas lausus riigikogu liikmete arupärimisele vastates, et kiirabireformi eesmärk ei ole olnud mitte kunagi rahaline kokkuhoid, vaid kiire ja kvaliteetse abi tagamine üle Eesti. Ta tõi välja, et üle Eesti lisandus viis uut brigaadi ning kiirabis on uuest aastast 75 uut töötajat.

Riigikogu liikmete küsimusele, milliseks hindab minister ohtu, et õebrigaadide suurenemine kiirabis hakkab koormama haiglate erakorralise meditsiini osakonda, vastas Rõivas, et tema seda ohtu ei näe.

«Kiirabiarstide ja -õdede roll ei ole perearsti asendamine. Perearsti ja kiirabitöötajate roll on täiesti erinev ja nad ei ole üksteist asendavad funktsioonid, mõlemal on roll iseseisvalt,» selgitas Rõivas.

«Juba praegu Tallinna Kiirabi saab valdavalt õebrigaadid, ja nemad leiavad, et just selliselt on kõige parem tööd korraldada. Tallinna piires on võimalik väga lühikese ajaga patsient viia haiglasse ja alati on patsiendi elu haiglas kindlamates kätes kui ükskõik kui professionaalses kiirabiautos,» lisas sotsiaalminister.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles