Ohtlikuks peetud beebipill lubati Prantsusmaal taas müüki

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal hakatakse taas Diane 35 müüma.
Prantsusmaal hakatakse taas Diane 35 müüma. Foto: Reuters / Scanpix

Täna teatas Saksa ravimifirma Bayer, et Prantsusmaa lubas uuesti müüki tuntud ravimi Diane-35, mille müük peatati möödunud aasta mais.

Prantsusmaa Ravimiamet peatas Diane-35 müügiloa mullu 21. mail, kuna ravimit seostati nelja surmajuhtumiga viimase 25 aasta jooksul.

2013. aasta juuli lõpus otsustas Euroopa Ravimiamet, et Diane-35 kasud mõõduka ja raske akne ning hirsutismi (liigne karvakasv) puhul kaalusid üles selle riskid. Siiski tohib ravimit Diane-35 akne raviks kasutada vaid juhul, kui alternatiivsed raviviisid, nagu paikne ravi ja suukaudsed antibiootikumid, ei ole andnud soovitud ravitulemust.

Diane-35, mis on mõnel pool müügil ka nimega Dianette, on hormoontablett, mida kasutatakse naistel akne raviks ja mis on kasutusel ka kui rasestumisvastane vahend.

Tarbija24 uuris, kuida mõjutas Diane skandaal Bayeri toodangu müüki Eestis, kuid seda kommenteeritakse alles siis, kui avaldatakse aastaraport Bayeri müüginumbrite kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles