Läti teadlased töötasid välja vähivastase toidulisandi

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Läti üheks suuremaks teadussaavutuseks möödunud aastal peavad Läti teaduste akadeemia eksperdid vähivastast toidulisandit, mille töötasid välja Riia Stradiņši ülikooli viroloogid.

Ülikooli esindaja Edijs Šauers rääkis uudisteagentuurile LETA, et preparaadi üks koostisosi on naturaalsed  glükopeptiidid ning et seda saab kasutada haigete taastusravi kiirendamiseks ja immuunsüsteemi tugevdamiseks pärast onkoloogilisi ja viirushaigusi, vahendab ERRi uudisteportaal.

Toidulisand sisaldab piimhappebakteritest eraldatud glükopeptiide, mida kombineeritakse oma vähivastase toime poolest tuntud kukeseentest, leivapärmist ja šiitake seentest saadud glükaanidega.

Uuringud näitasid, et toidulisandit tarvitanud inimestel suurenes kiiremini immuunsüsteemi rakkude arvukus ja nende funktsionaalne aktiivsus.

Läti teadlased kavatsevad uuringuid jätkata, et täiustada preparaati uute naturaalsete komponentidega, mis aitavad vähktõvega võidelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles