Lihtsad moodused kolesterooli vähendamiseks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolesteroolitaseme vähendamiseks on ravimite kõrval ka teisi lihtsaid võimalusi, eelkõige peaks üle vaatama oma toitumise ning rohkem liigutama.

Fox News'i tervisetoimetaja dr Manny Alvarez jagab nõu, kuidas kolesteroolitaset alandada ilma ravimiteta.

Esimese sammuna tuleks tema sõnul loobuda küllastunud rasvhapetest, sest need võivad tõsta n-ö halva kolesterooli taset veres.

Vältima peaks selliseid toite nagu munakollast, rasvast liha ja rasvaseid valmistooteid. Kolesterooli aitavad loomulikul viisil vähendada lõhe, pähklid ja kaerahelbed.

Oluline on liigutamine. See ei tähenda, et peaks hakkama tippsportlaseks ja maratoni jooksma. Pole vahet, mida sa teed, sest kolesterooli vähendamisele aitab kaasa igasugune liigutamine.

Kui langetad mõned lisakilod, väheneb suure tõenäosusega ka kolesteroolitase.

Kui eelpool nimetatud moodused ei aita, võib proovida toidulisandeid. Enne peaks aga nende kasutamise kindlasti kooskõlastama oma arstiga. Uurimused on näidanud, et niatsiini, lahustuvaid kiudusid ja artišokilehti sisaldavad toidulisandid aitavad kolesteroolitaseme vähenemisele edukalt kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles