Emeriitprofessor: lapsed ei tohiks mobiiltelefone kasutada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emeriitprofessor Hiie Hinrikus soovitab lapsi mobiiltelefonidest eemale hoida.
Emeriitprofessor Hiie Hinrikus soovitab lapsi mobiiltelefonidest eemale hoida. Foto: SCANPIX

Elektromagnetkiirgusest rääkivas blogis «Kaitse oma tervist» kirjutatakse, et mobiilioperaatorid lähevad järjest ülbemaks, paigutades oma antenne juba kortermajade külge, magamistubade akende taha.

Kuigi sellistel puhkudel küsitakse alati ka korteriühistu nõusolekut, tõdeb Tallinna Tehnikaülikooli emeriitprofessori Hiie Hinrikus, et keegi ei tea, mis mõju elektromagnetlainetel tegelikult inimestele on, vahendab Õhtuleht.

Hinrikus selgitas, et ehkki antennidest peaks laine ainult horisontaalis kiirgama, võib signaal linnatingimustes hakata majade vahel peegelduma ja välja jaotus muutub täiesti ettearvamatuks.

Tema sõnul ei tohiks lastel üldse mobiiltelefoni kasutada lubada ja nad peaksid end igasugustest sidemastidest eemale hoidma.

Hinrikus lisas, et on avalik saladus, et isegi Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) kõrged ametnikud on mobiilifirmade lõa otsas – WHO soovitatavad kiirgusnormid on väga hästi sobitatud välja tugevustega, mida mobiiltelefonid tekitavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles