Haigla saatis koljuluumurruga mehe koju

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi erakorralise meditsiini osakond(EMO).
PERHi erakorralise meditsiini osakond(EMO). Foto: Peeter Langovits / Postimees

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) erakorralise meditsiini osakond (EMO) saatis esimesel pöördumisel koju patsiendi Rene, kellel tuvastati järgmisel korral koljuluumurd.

11. veebruaril juhtus Katrini abikaasa Renega õnnetus, kui ta parandas lae alla tõmmatud traktorimootorit, mille kollektor purunes ning massiivne metallikolakas talle vastu kulmuluud lendas, kirjutab Õhtuleht.

Rene viidi kohe pärast õnnetust regionaalhaigla erakorralise meditsiini vastuvõttu. Nõelusid haava kinni, verejooksule ei pööranud tähelepanu – võtke ibuprofeeni! – ja saatsid ta koju, kirjeldab abikaasa, kuidas tema mehega haiglas käituti.

«Patsienti teenindanud arsti sõnade kohaselt ei olnud patsiendil pöördumise hetkel ninast olulist verejooksu ega olnud ka suurt nahaalust verevalumit, mistõttu ei tekkinud ka kahtlust, et tegemist võiks olla luumurruga,» kommenteeris EMO juhataja Kristiina Põld.

Põld märkis, et haav õmmeldi kinni, koduse ravina kirjutati välja ibuprofeen, mida soovitati vajadusel tarvitada valuvaigistina 3 korda päevas, soovitati pöörduda perearsti juurde ning kui verejooks tekib uuesti, siis paluti minna EMOsse tagasi.

13. veebruaril kupatas perearst Rene haiglasse tagasi, kus tal tuvastati otsmikukoopa eesseina murd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles