Erakliinik andis haigekassa kohtusse

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakliinik Hanvar.
Erakliinik Hanvar. Foto: hanvar.ee

Kuressaare erakliinik Hanvar AS andis kohtusse haigekassa, kes on otsustanud mitte sõlmida nendega ravi rahastamise lepinguid.

«Kuna AS Hanvar on esitanud kaebuse kohtusse, siis teeb otsuse valiku õiguspärasuse osas kohus,» kirjutas haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross Saare maavanemale Kaido Kaasikule, kirjutab Saarte Hääl.

Kaasik saatis eelmisel nädalal haigekassale kirja, milles teatas, et Hanvariga lepingust loobumine võib tekitada olukorra, kus ravi kättesaadavus eriarstiabi teenuse osas muutub maakonnas raskesti kättesaadavaks ja ravijärjekorrad pikenevad veelgi.

Ross tänas Kaasikut pöördumise eest ja märkis, et kohtumenetluse raames saavad mõlemad pooled oma seisukohad esitada ja kohus neid erapooletult hinnata. «Samuti on kõikidel isikutel, sh teil, soovi korral võimalik istungil kuulajana osaleda, et kujundada oma arvamus lepingupartnerite valiku teemal,» teatas Tanel Ross.

Lisaks on vähemalt neli eraraviasutust (Fertilitas, Nova Vita kliinik, Tapa haigla, Villa Medica) vaidlustanud haigekassa rahastamisotsuse, mille alusel vähendati mitmete era- ja väikehaiglate ravimahtude tellimusi. Haigekassa vaatab vaided läbi märtsi lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles