Terviseamet uurib inimesi šokeerinud kiirabibrigaadi tegevust

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto sündmuskohalt.
Foto sündmuskohalt. Foto: facebook.com

Sotsiaalvõrgustikus Facebook levib üleskutse jagada postitust, kus väidetakse, et kiirabi jättis vanemas eas mehe abita. Terviseamet teatas, et on alustanud menetlust asjaolude väljaselgitamiseks.

Postitusest selgub, et 24. veebruaril kell 23:30 oli Tallinnas Raja tänava bussipeatuse ees vanem mees keset teed pikali maas. Mees hoidis ühe käega jalast kinni ning teise käega püüdis roomata kõnnitee poole. «Jumal tänatud, et otsa ei sõitnud, härra oli tumedates riietes ja väljas oli pime,» kirjeldab pealtnägija Facebookis. Vene keelt kõnelev vanem härra oli kurtnud, et tal oli hiljuti jalaoperatsioon ning jalga lõi selline valu, et ei saanud enam kõndida ja varises kokku.

Seejärel kutsusid pealtnägijad kiirabi.

«Kui kiirabi oli kohale jõudnud, sõitsid nad härra kõrvale, lasid akna alla, vaatasid viis sekundit härrale otsa hõigates mulle, et meie võime nüüd koju ära minna, nemad tegelevad temaga edasi. Kohe peale seda kihutasid nad nelja tuule poole edasi,» kirjeldatakse suhtlusportaalis.

Kui pealtnägijad palusid tagasi vanema mehe juurde sõita, siis vastati nende väitel, et kiirabi teab, mida teeb. Samas sõideti mehe juurde siiski tagasi.

«Tagasi sündmuskohale jõudes koputasin jälle viisakalt kiirabiauto aknale, et teada saada juhi nime,» kirjeldas pealtnägija. «Ootasime kõik ümber auto käed ristis, et kiirabi jälle ära ei põgeneks ja härra abi saaks. Olgu veel mainitud, et härra oli enese väitel kaine ning välisel vaatlusel ka ei ütleks, et ta joonud oli,» lisati postituses.

Terviseamet on alustanud juhtumi suhtes menetlust. «Väidetavalt ei aidanud kiirabi inimest, kellele juhuslikud möödujad abi kutsusid. Terviseameti eesmärgiks on välja selgitada väljakutsutud kiirabi käitumise tagamaid,» teatas amet.

Tallinna Kiirabi peaarst Raul Adlas kinnitas, et patsiendi toimetas kiirabi siiski ära, ent ta ei saa juhtunut pikemalt kommenteerida.

«Ma ei saa hakata arutama avalikkusega patsiendi tervise üle. Olukorra kohta annan ma terviseametile hinnangu, sest terviseametile ma pean menetluse korra järgi vastama, andma koopiad dokumentidest ja selgitustest. Ma ei saa kommenteerida inimese sotsiaalset staatust ajakirjanduses ja Facebookis, see ei ole eetiline,» lisas Adlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles