Eesti on Soomes töötavatesse arstidesse investeerinud 40 miljonit

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid tööhoos.
Arstid tööhoos. Foto: AP

Tartu Ülikool on Soomele sealse viie meditsiiniõpet pakkuva haridusasutuse kõrval nagu kuues teaduskond.

Soome Yle TV2 telesaade «Silminnäkija» tõi välja numbri, kui palju on Eesti riigile maksma läinud see, et Tartu Ülikooli lõpetanud arstid lahkuvad tööle hoopis Soome, vahendab ERRi uudistesaade «Aktuaalne Kaamera».

Terviseameti andmetel töötab Soomes 600 Eesti arsti, ent see number võib olla isegi suurem ulatudes kuni 1200-ni. Ühe arsti koolitus maksab sotsiaalministeeriumi arvestuste kohaselt hinnanguliselt 60 000 eurot, siis on Eesti investeerinud Soomes töötavatesse arstidesse pea 40 miljonit eurot.

Lisaks õpib Tartu Ülikoolis riigieelarvelisel kohal 61 tudengit, kes on keskhariduse omandanud Soomes. See teeb taas pea 4 miljonit eurot haridusraha, mis suure tõenäosusega liigub Soome.

Soome haridusminister Krista Kiuru kinnitas, et Soome ei ole valmis hakkama läbi rääkima teemal, et Soome korvaks mujal omandatud teadmiste hankimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles