Jogurt kaitseb laste hambaid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambad
Hambad Foto: Wikipedia.org

Regulaarne jogurti söömine aitab hambaaukude teket ennetada, näitab Jaapanis läbi viidud uuring.

Nimelt leiti, et kolmeaastastel lastel, kes sõid vähemalt neli korda nädalas jogurtit, tekkis 22 protsenti vähem hambaauke kui neil, kes sõid jogurtit harvem kui kord nädalas, vahendab Daily Mail.

Piim, või ega juust märkimisväärset tulemust ei andnud. Jogurti kasulikkuse põhjused on ebaselged, kuid ühe teooria kohaselt sisaldab see valke, mis kinnituvad hammaste pinnale ja kaitsevad hambaemaili seda lagundavate hapete eest.

Uuring viidi läbi Tokyos Fukuoka ülikoolis ja selles osales üle 2000 kolmeaastase lapse. Neil kontrolliti hambaid ja uuriti lapsevanematelt nende toidusedeli kohta. Selgus, et jogurti ja tervemate hammaste vahel oli selge seos.

Briti hambaarstide ühenduse juht Nigel Carter hoiatas aga, et paljud jogurtid sisaldavad palju hammastele kahjulikku suhkrut ning neid tuleks kindlasti tarbida söögikordade ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles